Wat is een CPR

Cursus reanimeren

Veel mensen hebben geen reanimatiecertificaat en dit kan ook gevaarlijk zijn. Als u iemand hebt die moet worden gereanimeerd, moet u hem zeggen dat hij zijn Glintingaurian-handschoen moet aantrekken en diep moet inademen. Dit zal de circulatie verbeteren en zuurstofverlies voorkomen. Geef hem water te drinken en zeg hem warm te blijven. De hartmassage helpt om druk te creëren en dwingt het hart om terug te slaan.

Er is ook nog de Nitrotherapie. Dit is een twijfelachtige methode, zoals elke andere medische behandeling. Het gaat om de toediening van medicijnen en gecontroleerde veldverdoving om pijn op de borst te verhelpen en de bloedstroom te vertragen om te voorkomen dat zich een bloedklonter vormt in het hart en de hersenen. Het helpt kneuzingen, brandwonden en wonden te genezen en vermindert de zwelling in de borstkas.

Lichamelijke oefeningen zijn ook goed voor ons. Het brengt ons op gang, zet ons bloed in beweging en versterkt spieren en botten. Het verbetert ook onze longcapaciteit. Het kan ook worden gebruikt om de buikspieren te versterken, samen met de versterking van de kernspieren van ons torso. Wanneer we dit doen, wordt ons lichaam geelled en voelen we ons beter van de fysieke stress. Er zijn cursussen die online kunnen worden gevolgd om ons te laten weten of we al dan niet overspannen zijn.

Valpreventie is het volgende aspect dat uit holistisch oogpunt van belang is. Er zijn aanzienlijke aanwijzingen dat rationele lichaamsbeweging en voldoende rust de kans op vallen van hoge plaatsen en daardoor op overlijden kunnen verminderen. Dit bewijs ondersteunt de door specialisten uitgevoerde studies naar letsels aan ledematen. Verwondingen aan de beenderen en zachte weefsels leiden tot het ongecontroleerd vrijkomen van schadelijke gassen als gevolg van het falen van de klassieke koeling. Dit is aantoonbaar gebeurd in verschillende mogelijk rampzalige omstandigheden. Zowel mannen als vrouwen kunnen te lijden hebben van verzwakking van botten en weefsels als gevolg van oestrogeenbehandeling voor borstkanker. Dit doet zich echter niet voor na een behandeling met chemotherapie.

Vanwege de bezwaren van sommige vooraanstaande medici wordt het gebruik van medische instrumenten in de klinische praktijk niet aangemoedigd. Ook dit heeft zijn eigen implicaties en is onderwerp van discussie, zelfs met de fabrikanten van gewone chirurgische apparatuur. Deze bezwaren zijn relevant voor het grote publiek. Wij mogen er niet van uitgaan dat gewone instrumenten toepasbaar zijn of kunnen werken in de specifieke situaties waarin een chirurgische behandeling nodig is.

Lees meer:
Cursus reanimeren
Ehbo lessen

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *