tuinontwerp

Hovenier Helmond

Een Hovenier is iemand die tuinen en landschappen ontwerpt en onderhoudt. Een Hovenier plant, plant en ontwikkelt tuinen met behulp van verschillende ontwerpelementen, waaronder planten, bomen en struiken. Een Hovenier onderhoudt ook de gazons en landschappen.

Tuinieren is een favoriete bezigheid van veel mensen over de hele wereld. Er wordt wel gezegd dat “tuinieren met vrije tijd verenigen” de oude Romeinen ertoe heeft aangezet zich de hobby van het planten en telen van druiven eigen te maken. De oude Romeinen stonden oorspronkelijk bekend als “tuiniers en boeren van de villa”.

Tijdens het Victoriaanse tijdperk was de trend van tuinen met gazons en grasvelden zo populair dat de term tuinieren synoniem werd met het woord gazon. Toen in de jaren ’60 echter de eerste stromingen van het “millennialisme” opkwamen, ontstond een nieuwe trend met de uitdrukking gazon is voor iedereen. Deze beweging overspoelde de westerse wereld en in het bijzonder de Verenigde Staten.

In de decennia die volgden, begonnen talloze mensen het verband tussen de mens en de aarde te erkennen. Deze ontdekking was de ‘duizendjarige paradox’. Deze beroemde vergelijking voorspelde dat naarmate de wereld meer verstedelijkt raakt, de vraag naar ruimte zal afnemen om aan de groeiende vraag naar recreatieruimte te voldoen.

Een Hovenier is iemand die een tuin ontwerpt en onderhoudt. Een Hovenier is iemand die weet dat een tuin een essentieel onderdeel is van het dagelijks leven. Voor veel mensen betekent “tuinieren” dat ze elke dag de tuin in gaan om in de modder te werken, en dat ze zich kunnen verbinden met de natuur en het ritme en de cycli van de aarde. Iedereen die aan tuinieren doet, wordt een Hovenier genoemd.

Dit “geeft een gevoel van rust en verbondenheid met de aarde” is waar een tuinier van houdt. Veel tuiniers hebben hun eigen kleine paradijselijke plekjes in hun tuinen toegevoegd, zoals op hun terras of in hun tuin.

Een tuinier is iemand die graag met de aarde werkt, in plaats van tegen de aarde te vechten. Veel tuiniers vinden dat hun tuin een plek van inspiratie en troost is, en dat ze veel meer energie uit hun tuin halen dan uit het werken in de detailhandel. Een tuin is een plek waar je kunt zeggen: “Je bent een Tiger Woods!” Het is een plek waar je heen kunt gaan om je golfswing te oefenen, of om een paar putting ijzers aan te slaan.

De basisverzorging van een tuin varieert naargelang het soort tuin dat u hebt. Mensen met bloementuinen geven de voorkeur aan een meer organische verzorgingsstijl. Mensen die groenten planten, geven de voorkeur aan een goede kennis van moestuinieren.

Mensen die van vogels kijken of vogels kweken moeten ook een tuin hebben. Mensen zijn in het kijken naar vogels, kunt u merken dat u een fervent vogelaar zodra u begint met het planten van uw tuin te worden.

Tuiniers maken zich meestal geen zorgen over het ontwerp van hun tuinen. Het gaat er meer om de juiste planten te kiezen voor de juiste plaats en de juiste hoeveelheid zonlicht. Principes van tuinontwerp zijn onder meer het evenwicht tussen planten, containers, wateropslag en structuur.

Lees meer:
Tuinaanleg Helmond
Stratenmaker Helmond

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.