IJsland

Boomverzorging

Als hovenier van Doorn heb ik de zorg voor veel bomen. Er staan al heel wat bomen in Doorn en dat is fantastisch voor het landschap want ze zorgen voor een middelpunt van de stad.

Doorn heeft een aantal bomen Nordurkjavik is de hoofdstad van IJsland heeft er twee: Galdhopigur en Glodimar. Ze zijn allebei bekend en worden vaak samen gebruikt.

We hebben een bepaald gebied dat vol staat met bomen. Glodimar is groter en heeft een langere stam dan de andere. Het regent daar vele malen per dag en ik betwijfel of het ooit zal ophouden.

De laatste twee jaar dat ik in Doorn was, heb ik de mogelijkheid van een vogelaanval ontdekt en als het daarop aankomt, denk ik meteen aan Bevers Lake. Het gebeurt één keer per jaar! Eén keer per jaar zijn er gemiddeld tweehonderd vogelaanvallen per jaar en dat alleen in de zomer.

Het probleem is dat de mensen die in het noorden van het meer wonen absoluut doodsbang zijn voor aanvallen van vogels en voor het grote verschil tussen een steenarend en een bruine adelaar. Stel je voor dat je daar laag gehurkt in je hut zit of op je rug in je slaapzak slaapt. De adelaar zal al om je heen cirkelen voordat je er ook maar aan denkt om een douche te nemen. Nou ik kan je uit ervaring vertellen dat het de paniek niet waard is.

Ik verhuisde naar Eskilstuna een paar jaar geleden. Het was fijn om weg van de grote stad te wonen, maar het jarenlange varen met een motorboot hield me de meeste tijd behoorlijk bezig. Toch is het mijn droom om me uiteindelijk te vestigen op een plek die zo ver van de bewoonde wereld afligt dat je de boot niet hoeft te gebruiken om je te verplaatsen.

Ik was op zoek naar een plek die ver genoeg weg was om in de rimboe te kunnen blijven werken zonder mijn stadsleven volledig op te offeren. Andrek gaf me een datum om het gebied waar ik woonde te verlaten toen ik naar IJsland ging. Het was aan mij om een plek te vinden die aan mijn doelen kon voldoen en hier was mijn kans.

Herfather claimde Skagafoss eerst op wetenschappelijke studie, maar het was verwarring van zijn kant. Toen suggereerde iemand dat hij de hele tempel moest verplaatsen naar een plek die bestand was tegen de elementen. Nou, dat heeft hij gedaan en het is prachtig.

Ik begreep dat Shetland eerder als een tuin dan als een zee kan worden omschreven. Het eiland heeft geen kustlijn zoals de rest van het eiland en krijgt het grootste deel van zijn watervoorraad van ontsnapte getijden die in het noordoosten doorkomen en naar de westkust gaan. Er zijn wandelpaden en een groot aantal paden. Je kunt het hele jaar lopen en geen toeristische route tegenkomen.

Lees meer:
Hoveniersbedrijf Doorn

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *