Hoe om te gaan met tegenspoed

Reorganisatie ontslag

Organisatorische verandering is onvermijdelijk in de huidige organisatorische omgeving. Wanneer organisaties zich structureren met het oog op uitbreiding naar nieuwe markten of geografische locaties, reengineering, of groei/uitbesteding van het personeelsbestand, zullen veel werknemers zich onder de 80% van de bevolking bevinden die op zoek is naar werk. Zelfs met de keuze om te blijven werken of andere vormen van werk te zoeken, is het verlies van werk een pijnlijke ervaring. Er zijn vele stadia van rouw: ontkenning en woede, onderhandelen, depressie en aanvaarding. Hieronder worden praktische crises opgesomd die zich tijdens deze fasen kunnen voordoen. We hebben ontdekt dat optimisten de neiging hebben snel te herstellen, en pessimisten imploderen of sluiten zich af.

ontkenning: “Nou, ik heb het geweldig gedaan. Dat is waarom we het deden. Dat maakt dat ik er goed uitzie… Ik ga een of andere prijs winnen of een promotie krijgen. Ik ga iets winnen of doe geen moeite om iets te winnen.”

Afwijzing van woede: “Ik kan niet geloven dat ze me dit hebben aangedaan. Hoe durven ze zoveel problemen te veroorzaken. Ik weet gewoon zeker dat dit een van de domste dingen is die ik in mijn hele carrière heb gedaan. Ik denk dat ik gewoon mijn gedachten sluit en hoop op het beste. Dus, ik denk dat ik deze plek echt ga haten.”

Onderhandelen: “Ik had zoveel aan mijn hoofd voordat ik ontslagen werd. Ik moet wat formulieren invullen, papieren laten tekenen, een paar dingen afhandelen voor ik verder kan.”

Een depressie: “Ik kan niet geloven dat ze me laten gaan. Ik ga me voor de rest van de week in een hol verstoppen.”

Een acceptatie aanvaarding: “Ik kan niet geloven dat dit voorbij is. Het ergste wat nu kan gebeuren is dat ik mijn uitkering kwijtraak. Ik ken mensen die op dit moment zijn ontslagen en die ook voor een reorganisatie hebben gekozen. Ik zal hier moeten werken tot ik met pensioen kan.”

Hier zijn wat praktische stappen die je kunt nemen om met verlies om te gaan.

Accepteren van

-Het verliezen van een baan is een pijnlijke ervaring – het maakt je niet verdrietig, het maakt je gewoon uit. Plaats jezelf in het perspectief van de mensen die anders ontslagen zullen worden. Het is een praktische overweging voor nu, niet een waar je later aan denkt.

-U zou kunnen praten met personen die begrijpen wat u voelt. Vraag hen om met uw echtgenoot te praten als afsluiting nodig is. U kunt ook praten met andere mensen die u al lang kennen of die u persoonlijk kent. Wees klaar voor de feedback.

Omgaan met afwijzing

-Afwijzing kan aanvoelen als pesten – als je het gevoel hebt dat iedereen op de baan gekwetst wordt – wil je zeker niet eindigen zoals zij. Vertel jezelf dat het een deel van het spel is.

-Afwijzing is een normaal onderdeel van het zoeken naar een baan. Je kunt niet bepalen hoe lang het duurt, of wanneer de ontslagbrief komt, of dat je iets hoort, maar je moet toch iets substantieels vinden om te zeggen of te schrijven.

Lees meer:
Organisatieverandering
Scheiding verwerken

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *